H.G. Seijen

Toen ik een kleine jongen was, speelde ik wel tegen de opa van Hans (J.J.B. Polee), toen een oude man. Je offerde ergens een stuk, en won dan linksom of rechtsom altijd. Destijds vroeg ik mij af, hoe zou dat zijn wanneer ik straks die oude man ben. En verdomd, nu doen ze hetzelfde tegen mij!

Henk Seijen

Na een verliespartij tegen Himar Ambrona Navarra
Henk Seijen op de clubavond, juni 2021.

Op donderdag 15 juli 2021 was ik te gast bij Henk Seijen. Een echt interview was het niet, een gezellige avond zeker wel. We hebben gepraat over allerlei al dan niet schaakgerelateerde onderwerpen. Ik heb nog een kort, en wat onhandig, filmpje gemaakt van Henk met zijn schaakbord. Henk vertelde graag over anderen, zelf heb ik geprobeerd ook over Henk zelf het nodige boven water te krijgen.

Hendrik Gerard Seijen werd geboren op 4 februari 1933, in Beerta. En dus niet in Winschoten, waar hij wel schoolging op het gymnasium. Dat gymnasium overigens, was een bijproduct van de Franse bezetting, toen het land naar Frans model opgedeeld werd, en overal een fatsoenlijke scholing mogelijk moest zijn.

Wachtwoord vergeten?